Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο πικάντικο με σάλτσα καυτερής πάπρικας!

Είναι μία συνταγή που είδα από τον Βασίλη Καλλίδη που μαγειρεύει στην εκπομπή ''Ελένη''. Την έφτιαξα σήμερα και μας άρεσε πάρα πολύ! Ειδικά αν σας αρέσουν τα πικάντικα θα ξετρελαθείτε!

Ρίξτε μία ματιά στο πιάτο μου:

Πως σας φαίνεται;
Πάμε να δούμε τη συνταγή όπως την δίνει και ο Καλλίδης στο site:


ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
  • 800 γρ. στήθος από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι  ξερό
  • 1 κ. γλυκού κίτρινο κάρυ
  • 2 κ.σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 8 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΡΙΚΑ:
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σούπας τοματοπελτέ
  • 200 γρμ. φέτα
  • 1 κ. γλυκού κοφτή μπούκοβο
  • 1 κ.γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν είμαι φαν του ωμού σκόρδου)
  • 1 κ.γλυκού κύμινο (είναι πολύ έντονο, άμα δεν σας αρέσει βάλτε λιγλοτερο)
  • 1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 6 κ.σούπας ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, το μίγμα μπαχαρικών,το κάρυ και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και μαρινάρουμε τα στήθη του κοτόπουλου. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη ψήνουμε τα στήθη στο γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βράζουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε το μίγμα του μπλέντερ. 



Εγώ έφτιαξα και λίγο ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Σας φιλώ, 
Πανωραία

Δείτε εδώ το link της συνταγής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου